Trendgroep 4: Reframe the next mindset

Onderzoekstory

We geloven dat de aarde is gemaakt om erop te leven. We moeten de verantwoordelijkheid gaan voelen om daar naar te gaan handelen. De uitdaging is, de planeet leefbaar te houden. Het is van belang om nu in te grijpen en het is noodzakelijk om bewustwording te creëren. Zodat wij uit het sneeuwbaleffect van de onverzadigbaar wereld kunnen stappen en de houvast terugkrijgen. De ernst van de situatie wordt onderschat en de gedachte om er iets aan te doen wordt onderdrukt.

We zijn individuen in de maatschappij en denken ik-gericht. Hierdoor wordt de prestatiedruk hoog. Opleiding moet beter, salaris moet hoger, huizen worden groter en leven in het “perfecte” lichaam. We zijn onverzadigbaar geworden en alleen nog maar gericht op het ideaalbeeld, de focus op de belangrijke dingen in het leven verdwijnt. Het is daarom noodzakelijk om een nieuwe maatschappij te creëren met een nieuwe realiteit.

Wij leggen aan u voor: ‘The Circle Society’. Een maatschappij waarin wij deze problemen aangaan. We creëren een nieuwe mindset die als standaard wordt in de volgende generatie. Doordat we de mindset van ons als mens herkaderen en stimuleren zal deze compleet veranderen. Hierdoor ontstaat er een nieuwe realiteit met mensen die verzadigd zijn en zich compleet voelen. Niet een tekort voelen in het dagelijks leven, maar bewust zijn en leven in de oplossingen die voor het probleem van nu zijn bedacht. Leven in de strijd die wij nu als mensheid moeten aangaan. 

We moeten de waardering kunnen opbrengen in de kleinste dingen, zodat wij een grotere weerstand opbouwen tegen de verleiding van het ‘perfecte’ plaatje, waardoor de prestatiedruk zal afnemen. Om dit te kunnen bereiken moeten wij met z’n allen onze vastgeroeste mindset veranderen. Daarom introduceren wij het begrip ‘reframe the next mindset’. Onze boodschap hiermee is dat de huidige mindset veranderd moet worden, voor zowel onszelf als onze volgende generatie. Zodat we op tijd het roer om kunnen gooien. We gaan leven met een andere mindset, een leven in het hier en nu. Om bewust deze bewustwording te stimuleren zal dit vervolgens automatisch omgezet worden in the next mindset. 

''We zijn individuen in de maatschappij en denken ik-gericht''

Inleiding

Vaak denken we dat onze identiteit wel wat aanvulling kan gebruiken. Dit gebeurt vooral als we onszelf vergelijken met alle intelligente, succesvolle, mooie, jonge mensen in onze maatschappij. We vergelijken onszelf met mensen die het verder hebben geschopt en meer hebben gedaan dan wij. Jouw identiteit heeft geen aanvulling nodig. Je hoeft niet te overdrijven of je te verstoppen. Je hoeft niet voorzichtig te zijn en je geen zorgen te maken over wat anderen van jou vinden. Maak je er geen zorgen over dat je misschien nog iets nodig hebt en vertel het aan mensen als je hen nodigt hebt. Eerlijk en kwetsbaar leven is de enige manier om echt te leven.

Audiovisueel onderdeel

We hebben gekozen voor een grijze omgeving in de stand, op deze manier kan de bezoeker niet snel worden afgeleid door externe factoren. Afleiding is namelijk één van de redenen van onverzadigbaarheid, omdat je telkens weer in aanraking komt met andere en/of betere opties. Verder komt ons onderzoek dat een collectivistische samenleving, opgebouwd  in verschillende generaties, een oplossing kan zijn voor de onverzadigbaarheid in de maatschappij. Dit hebben wij uitgebeeld in de losse schermen, dit moeten allemaal individuen voorstellen, die samen één groep vormen. Ook staat het voor de reframing van the next mindset, de losse schermen kun je zien als frames. 

Doordat de vormgeving van de stand op een minimalistische manier wordt gepresenteerd, brengen wij de bezoekers terug naar de basis, terug naar vroeger. Door diverse grijstinten te gebruiken komt de minimalistische stijl goed naar voren. Het filmpje dat wordt afgespeeld, zal in kleur getoond worden. Momenteel en in de toekomst heeft iedereen een groot tv scherm in de woonkamer staan met meer dan 100 zenders beschikbaar en een beeld van hoge kwaliteit in kleur. Maar deze extra mogelijkheden zijn overbodig, ze zijn niet nodig om dezelfde boodschap over te brengen. Het individu zal zonder al deze mogelijkheden en afleidingen juist beter de essentie eruit kunnen halen, de belangrijke dingen in het leven. 

Bewust worden van de ontwikkelingen in de verschillen van maatschappijen door plaats te nemen op de banken in de stand, keren we terug naar de tijd van de schoolbanken. Want het is onnodig om op een luxe zachte stoel te zitten om de essentie van de boodschap horen. Daarbij is het ethisch meer verantwoord om spullen te hergebruiken en door het gebruik van twee simpele bankjes, komt minimalisme heel goed naar voren, meer heb je niet nodig.

Interactief onderdeel

In deze stand staat het brengen van het collectivistische gevoel centraal. Door middel van meerdere lijstjes op te hangen in verschillende maten vormen we een geheel. Deze lijstjes benadrukken de gedachtegang van reframing the next mindset. Omdat we hiervoor onze Mindset moeten herkaderen dus in verschillende en andere perspectieven leren kijken. Met een extra nadruk op waardering willen wij de bezoeker bewustwording aanreiken over wat ze al hebben. De tekst op de achterwand, de spiegel en het spel geven de bezoekers een handvat om hun gedachtegang in hun mindset aan te wakkeren over hun waardering. 

Door de inrichting van de stand zo vorm te geven, koppelen we de stand ook weer terug aan de audiovisuele stand. We brengen de bezoeker terug in de tijd, een andere tijd van een andere generatie. Generatie X is een voorbeeld als het gaat om waardering. In deze tijd zijn er veel mogelijkheden, vernieuwingen, afleidingen en willen we steeds meer. Door deze afleidingen in je leven uit te schakelen, word je meer bewust over wat je al hebt en ga je dit meer waarderen. Door de inrichting van de ruimte schoon en clean te houden door grijstinten, zal de ruimte kalm en beheerst overkomen naar de bezoeker.

In deze stand worden de dingen die overbodig zijn achterwege gelaten, om zo te benadrukken dat er niet veel nodig is om tevreden te zijn. Met het oog op MVO beleid, wordt er een minimalistische look gecreëerd. Een vloer en tafel die van hergebruikte en gerecyclede materialen is gemaakt. De lijstjes die gebruikt worden, kunnen door de manier van ophangen vaker en meerdere keren gebruikt worden. 

In het midden van de spiegel schrijf je wat je belangrijk vindt in je leven, waar je aan gehecht bent. Daaromheen schrijf je wat je los kan laten. Hoe verder je naar de rand iets schrijft hoe minder belangrijk dit voor je is.

Waar staat de spiegel voor? De spiegel staat voor de realiteit voordat er iets op de spiegel staat zie je alleen jezelf en je omgeving.
Hoe verder je er van af staat hoe meer je wordt afgeleid door je omgeving. Hoe dichterbij je staat hoe meer je bewust bent van jezelf.

U bent onderaan de pagina beland! Klik weer op de button hiernaast om naar het volgende onderdeel van de Trend Expo te gaan. U gaat naar het volgende onderdeel.

Teamleden groep 4

Teammanager:
Mirte Spijk

Teamleden:
Maudy Gremmen, Kenna Groenewold,
Simone Bommer, Piet Vollebergh, Zoë-May Schrik,
Bente Meerlo, Mariët Dijkema, Bibi Willems.