Trendgroep 5: Is the sky our limit?

Onderzoekstory

Uit ons onderzoek is gebleken dat wij tegenwoordig leven in een onverzadigbare, grenzeloze en maakbare wereld. Alles is maakbaar, waardoor de grenzen wegvallen en men onverzadigbaar wordt. We leven in een dynamische samenleving waarin alles discussieerbaar is. Dus ‘the sky is the limit.’ 

Tegenwoordig kun je alles aanschaffen, creëren en valt er overal over te discussiëren, maar wanneer houdt dit op? Waar liggen de grenzen in deze wereld? Om te voorkomen dat deze wereld grenzeloos blijft en de aarde wordt uitgeput, heeft men behoefte aan begrenzing. 

Deze begrenzing kan ondere andere worden gegeven door middel van spiritualiteit, zoals mindfulness, en het terugbrengen van structuur in je leven door middel van tradities.

De al eerder genoemde latente behoefte gaan wij nu vertalen naar business ideeën: 

In de maatschappij hebben we begrenzing nodig, maar hoe kun je weten waar de maatschappelijk grenzen liggen als je niet weet waar je eigen grenzen liggen? Je leert je eigen grenzen kennen door te kijken naar normen en waarden. Je kunt deze pas goed bepalen als je jezelf goed leert kennen. Grenzeloosheid leidt tot onverzadigbaarheid. Als alles mogelijk lijkt, is het moeilijker om tevreden zijn met wat je nu hebt. Als je je eigen grenzen weet, ga je automatisch minder mee in de grenzeloosheid om je heen. Dit kun je op verschillende manieren toepassen binnen het bedrijfsleven, bijvoorbeeld door middel van mindfulness op de werkvloer. Hierdoor leren medewerkers zichzelf kennen. 

 

Ook is in het bedrijfsleven de organigram tegenwoordig niet meer hiërarchisch, hierdoor valt de structuur en begrenzing weg. Uit ons onderzoek blijkt dat de mens vanuit het brein behoefte heeft aan bepaalde structuur. Namelijk rust, reinheid en regelmaat. Deze structuur kun je terugbrengen in een bedrijf door het invoeren van bepaalde tradities, bijvoorbeeld de vrijmibo en een maandagochtend ontbijt. Hierdoor heeft de medewerker houvast en structuur. 

 Het business idee over ‘je eigen grenzen leren kennen’ laten wij terugkomen door middel van een video over mindfulness en begrenzing. Hierin laten we je kennis maken met je eigen grenzen, normen en waarden. Het tweede business idee over ‘structuur terugbrengen door tradities’ laten wij terugkomen door middel van het creëren van een  zondagochtend ontbijt.

''We leven in een dynamische samenleving waarin alles discussieerbaar is''

Audiovisueel onderdeel

Welkom op de pagina van trendteam 5!

Waar ligt de grens?
Mails na werktijd, wel of niet beantwoorden? De vraag om nog even te blijven, maar de oppas moet worden afgelost. Je baas nodigt je uit voor een etentje, maar jij bent de enige genodigde..

Dit zijn stuk voor stuk situaties waarin het soms moeilijk is om te bepalen waar voor jou de grens ligt. In deze stand staat het ontdekken van deze persoonlijke grens centraal. Iets wat steeds meer van belang wordt in een samenleving die vaak grenzeloos lijkt.

In onze stand willen we door middel van mindfulness, op een ontspannen en relaxerende manier, persoonlijke grenzen bepalen. Laad je vooral niet leiden door wat een ander vindt. Het gaat om jouw persoonlijke grens. Voor de een is deze grens sneller bereikt dan voor een ander. Hoe kan je er voor zorgen dat deze grens niet overschreden wordt?

Bij mindfulness ga je door middel van meditatie op zoek naar jouw persoonlijke gevoel en bijbehorende grenzen.

Laat jezelf meenemen tijdens de meditatie. Ontspan en veel luisterplezier!

Interactief onderdeel

Tradities
Het is zondagochtend, de zonnestralen op je gezicht maken je wakker in plaats van de wekker. De geur van verse broodjes verspreidt zich door het huis. Als je de trap afloopt, zie je je familie aan een gedekte tafel. Wat een fijne traditie!

Tradities creëren houvast; iedereen weet wat er gaat gebeuren en wat er van hen wordt verwacht. Iets waar veel behoefte aan is wanneer de structuur dreigt weg te vallen.

In het bedrijfsleven zien wij dit ook gebeuren. Bedrijfsculturen veranderen; verticale hiërarchie maakt plaats voor horizontale hiërarchie om te kunnen inspelen op de dynamische markt. Hiermee vervaagt echter wel de structuur.

Het invoeren van tradities op de werkvloer is de oplossing! Denk aan een gezamenlijke lunch, een vrijmibo, het vieren van verjaardagen etc.

Welke traditie zou jij graag terug willen zien in jouw bedrijf? In onze huiselijke stand is er ruimte om jouw idee aan de muur te hangen.

U bent onderaan de pagina beland! Klik weer op de button hiernaast om naar het volgende onderdeel van de Trend Expo te gaan. U gaat naar het volgende onderdeel.

Teamleden groep 5

Teammanager:
Merel Krowinkel 

Teamleden:
Floortje Ellens, Floortje van den Berg, Mirthe Hulshof,
Elise Romijn, Pieter Smit, Lisanne ter Schure,
Irene Mensinck, Sara Knip.